Wat is online marketing?

Online marketing wordt vaak gebruikt om meer bezoekers naar een website of webshop te krijgen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld Linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites. Een andere manier is het plaatsen van gastblogs op verschillende websites. Dit zorgt ervoor dat andere lezers naar jouw website of webshop toe komen. Ook kun je betaald adverteren op social media of in de zoekmachine. Vaak gebeurd dit dan met Google ADS of Facebook ADS. En zo zijn er nog vele manieren meer mogelijk.

Waarom is online marketing belangrijk?

Online marketing wordt gebruikt om jouw bedrijf te laten groeien. Hoe meer je hier actief mee bezig bent des te meer bezoekers er op je website komen. Je kunt adverteren op Facebook om snel een goede naamsbekendheid te maken. Vaak is dit in verhouding tot andere advertentie platformen redelijk goedkoop te zijn. Je betaald alleen voor de mensen die daadwerkelijk klikken. Maar met een herkenbaar logo zullen ook de niet klikkers jouw website onthouden. Dan heb je ook nog Google ADS. Dit wordt vaak gebruikt door grote bedrijven. Via deze weg kun je adverteren in de zoekmachine. Het is slim om dit lokaal te doen. Ruim 45% van alle zoekopdrachten wordt lokaal gedaan. Het is dan ook de manier om jouw bedrijf hier op de kaart te zetten.

Wat kun je hiermee bereiken?

Online marketing heeft tijd nodig net als alle andere vormen van marketing. Maar het resultaat wat je kunt bereiken is afhankelijk van het budget. SEO marketing gebruik je bijvoorbeeld voor goede organische posities. Dit kun je bereiken door linkbuilding of het regelmatig plaatsen van interessante blogs. Maar je kan er ook voor kiezen om te adverteren. Designmarketking helpt jou graag hierbij. Wij zijn een specialist in Google en Facebook ADS. Wij kunnen je helpen met het zo effectief inzetten van deze methodes. Zo gaat er ook niet teveel geld over de balk wat geen resultaat oplevert. Wij zijn er zowel voor de grote bedrijven als de kleine ZZP'ers.

Wat zijn de mogelijkheden van online marketing?

Online marketing biedt vele mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om met SEO goede posities in Google of andere zoekmachines te halen. Wel ligt de focus op Google omdat hier in Nederland 94% van de zoekopdrachten in 2020 gedaan werden. Met social media marketing plaats je advertenties op platformen zoals Facebook, Instagram of twitter. Het voordeel is dat klanten meteen een beeld bij je product hebben. Dit zorgt ervoor dat het nog sneller verkoopt. Een goed beeld van jouw producten is hierbij cruciaal.

Reacties